Сите одговори на често поставувани прашања - Credissimo

Аплицираj

Видови кредити

Нудиме 2 вида брзи кредити:

 • 'Credissimo до плата'; брз кредит од 3 000 до 20 000 денари со период на отплата од 15 до 30 дена.
 • 'Credissimo плус'; брз кредит од 6 000 до 80 000 денари со отплата на месечни рати од 3 до 24 месеци. 

Да, првиот кредит на рати е БЕЗ КАМАТА со рок на исплата до 3 месеци*, со износ од 6000 денари до 30 000 денари!

* Промотивните услови важат за периодот од 01.03.2021 година до 31.03.2021 година и се однесува само за нови клиенти кои ги исполнуваат условите за одобрување на кредит Credissimo Плус до 30000 денари, со рок на враќање до 3 (три) месеци. Кредитните барања се одобруваат согласно ОУ на ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје. За одобрен кредит Credissimo Плус на нов клиент, во износ до 30000 денари со рок на враќање до 3(три) месеци, фиксната каматна стапка е 0% и истата изнесува 0 денари. Дополнителните трошоци при одобрување на кредитот, коишто се дел од стапката на вкупни трошоци (СВТ), за одобрениот рок на враќање изнесуваат исто така 0 денари.

 

Месечните рати се одредуваат индивидуално според кредитната историја и приходите. Редовните и коректни клиенти на Credissimo добиваат дополнителни предности, бонуси и попусти.

 • Credissimo до плата: максималниот рок за враќање на износот е 30 дена.
 • Credissimo плус: можеш да го отплатиш кредитот на рати од 3 до максимум 24 месеци.

Да, пополнувањето и испраќањето на барањето за кредит, како и потпишувањето на договорот се вршат целосно онлајн; без трошоци за аплицирање и без потреба од посета на канцеларија. По одобрувањето, веднаш ја добиваш бараната сума.

Да, секој клиент може да го продолжи рокот на кредит Credissimo до плата. За да го направите тоа јавете се на 02 511 1010, пишете ни емаил на contacts@credissimo.mk или на чатот на нашиот веб сајт и кажете дека сакате да го продолжите рокот на отплата.

Аплицирање за кредит

Може да аплицираш за кредит од Credissimo од секоја точка на државата, каде има достап до интернет. Го испраќаш барањето целосно онлајн, а парите ги добиваш преку банкарски трансфер.

Одобрувањето на апликациите за кредит се врши во рамките на нашето работно време:

Понеделник - Петок: од 08.00 до 17.00 часот

Важно! Барање за кредит, испратено надвор од работното време, се разгледува наредниот работен ден.

Не, поднесувањето на барање за брз кредит е потполно бесплатно.

 • Да си полнолетен
 • Да имаш важечка лична карта

Да, за да испратиш апликација за кредит, мора да наведеш лице за контакт, со кого ќе контактираме при разгледување на барањето. Лицето треба да е полнолетно и да има сопствен број на мобилен телефон. Може да биде твој роднина, пријател или колега.

Лицето за контакт не е жирант!

 • Испрати барање целосно онлајн со пополнување на краток формулар на нашиот сајт.
 • Можеш да поднесеш Барање за кредит и со јавување на тел. 02 511 1010
 • Или кога ќе напишеш на нашите вработени во чат формата, кој ќе го најдеш во долниот десен агол на веб страната.
 1. Избираш износ и период на отплата
 2. Го пополнуваш краткиот онлајн формулар
 3. За неколку минути добиваш одговор за одобрување
 4. По одобрувањето ќе ги добиеш парите преку банкарски трансфер

Ќе добиеш одговор од нас преку телефон за неколку минути по испраќањето на барањето за кредит.

Барањата од наши лојални клиенти се разгледуваат со приоритет и времето за одобрување може да трае само неколку минути.

Да, по одобрувањето можеш да се откажеш од реализација на кредитот. Барањето не те обврзува со потпишување на договор за кредит.

 1. Сликите од предната и задната страна може да ги прикачиш додека ја пополнуваш апликацијата во одредените полиња.
 2. Доколку не ги прикачиш сликите на самата апликација, може да ги испратиш на нашиот имеил contacts@credissimo.mk
 3. Ако имаш потешкотии со ипраќање на сликите преку имеил, може да ги скенираш во најблиската копирница/книжарница и да ги замолите вработените таму да ни ги испратат на contacts@credissimo.mk
 4. Може да ја сликаш личната карта од предната и задната страна со твојот мобилен телефон и да ни ги испратиш на Вибер, на нашиот број 00389 77 661 386
 5. Ако ја пополнуваш апликацијата преку твојот мобилен телефон, на полето за прикачување слики може директно да ја сликате личната карта и таа автоматски ќе се прикачи

Потпишување на договор за кредит со Credissimo

Формата и содржината на договорот за потрошувачки кредит се строго и јасно регулирани од Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити. Нашите договори се целосно усогласени со барањата на оваа правна одредба. Пред потпишувањето се запознаваш со условите на договорот.

Потпишувањето на договорот се врши целосно онлајн. ФД Кредисимо ти праќа Договор за потрошувачки кредит на имеил и смс код на телефонскиот број наведени во апликацијата. Договорот се потпишува кога ќе го наведеш смс кодот во определеното поле, кое ќе го видиш кога ќе кликнеш на “Линк за потврда и потпишување“ во имеил пораката означено со портокалово и ќе кликнеш “Потпиши“

Гарантираме 100% заштита на твоите лични податоци. ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје е администратор на лични податоци, утврден од Дирекцијата за заштита на личните податоци на Р Македонија.

Со цел безбедно пренесување на доверливи информации преку интернет, користиме SSL сертификат и најсовремена технологија за енкрипција на податоци.

Имаш право да се откажеш од кредит со писмено известување доставено до ФД Кредисимо најдоцна во рок од 14 дена од денот на склучувањето на договорот. Преземи образец.

Добивање и враќање на парите

Можеш да ги добиеш парите на наведена од тебе трансакциска сметка. Преносот на одобрениот износ се врши за неколку минути, ако сметката ти е во една од следниве банки: УниБанка АД Скопje, Комерцијална банка АД Скопје, НЛБ Банка АД Скопје, Стопанска Банка АД Скопjе, Охридска банка АД Скопје.

Во случај ако твојата сметка е во друга банка и не е во наведените погоре, може да има извесно задоцнување од неколку часа до едно деноноќие.

Можеш да ги платиш ратите за кредитот по банкарси пат:

Пополни уплатница (налог за плаќање) со следните податоци:

Во корист на: ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје
Банка: УниБанка АД Скопjе
Трансакциска сметкa: 240010105652962
Цел на дознаката: ЕМБС/бр. на договорот

Во корист на: ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје
Банка: Комерцијална банка АД Скопје
Трансакциска сметка: 300000003990616
Цел на дознаката: ЕМБС/бр. на договорот

Види ги останатите трансакциски сметки тука

Aко имаш проблеми со враќањето на кредитот или со плаќањето на месечните рати за кредитот, контактирај со нас. Наш кредитен консултант ќе ти помогне и ќе ти даде најдобар совет за конкретната ситуација.

При предвремена отплата не се наплаќаат никакви дополнителни трошоци или провизии.

Поврзи се со нас на начин, кој најмногу ти одговара:

 • Јави се на тел. 02 511 1010
 • Пиши ни на contacts@credissimo.mk

Бонус и попусти

Барањата од нашите редовни клиенти секогаш се обработуваат со приоритет и со можност за одобрување веднаш. Нашите лојални клиенти добиваат периодично бонуси, учествуваат во наградни игри и први добиваат пристап до нашите најнови услуги и најнови промотивни производи.

Нудиме можност за рефинансирање. Ако ги плаќаш ратите коректно и во рок, може да добиеш нов кредит пред да го отплатиш тековниот.

Други

За откажување од рекламните пораки, пиши нѝ на contacts@credissimo.mk

Доколку сакаш да се откажеш од нашиот e-mail билтен, треба да ја воведеш твојата e-mail адреса воформулар за Отпишување од билтен