Често поставувани прашања

Лојална програма


Информација за твојот индивидуален попуст добиваш при одобрувањето на твојата апликација. Прочитај повеќе за различните попусти тука

Лојалната програмата важи и за двата кредитни продукти Credissimo плус и Credissimo до плата.

За да се вклучиш во лојалната програма треба да имаш еден исплатен кредит. При аплицирањето за вториот кредит автоматски си вклучен во Лојалната програма. Попуст користиш само ако преходните кредити се исплатени редовно.

Лојалната програма е создадена и предназначена за редовните и лојални клиенти кои што коректно и навреме си ги плаќаат месечните рати. Ако редовно го исплаќаш твојот тековен кредит при секое следно аплицирање користиш повисок попуст од дополнителната доброволна услуга.

Кориснички профил


Ако сеуште немаш кориснички профил, можеш да си направиш во 3 чекори пополнувајќи апликација за нов кредит:

 1. Избери износ, рок на исплата и регистрирај се пополнувајќи ги останатите податоци од првиот чекор;
 2. Пополни ги твоите лични податоци на следниот чекор;
 3. Воведуваш информации за твојот кредит и влегуваш во Мојот профил. Во твојот кориснички профил можеш да ги видиш сите информации за твоите кредити.

Преку твојот личен кориснички профил во Credissimo можеш:

 1. Да аплицираш за нов онлајн кредит уште побрзо без да ги пополнуваш твоите лични податоци или да испраќаш валиден личен документ ;
 2. Да ја следиш состојбата на тековниот кредит;
 3. Да ја следиш твојата кредитна историја кај нас;
 4. Да најдеш информација за сите активни промоции, наградни игри и бонуси за лојални клиенти;
 5. Да промениш дата на доспевање на твојот кредит;
 6. Да го видиш твојот Амортизационен план без да го бараш во твојот имејл.

Кориснички профил е твојот личен профил во Credissimo, каде што можеш да најдеш информација и документи за тековните кредити, како и податоци за твојата кредитна историја кај нас. Можеш да ги редактираш личните податоци брзо и лесно, да прикачиш слики од валиден личен документ и да испратиш апликација за кредит само со неколку кликови, без да ги воведуваш податоците повторно при секое ново аплицирање.

 

 

Видови кредити


Нудиме 2 вида брзи кредити:

 • 'Credissimo до плата'; брз кредит од 3 000 до 30 000 денари со период на отплата од 15 до 45 дена.
 • 'Credissimo плус'; брз кредит од 6 000 до 120 000 денари со отплата на месечни рати од 3 до 36 месеци. 

Да, првиот кредит до плата е БЕЗ КАМАТА со рок на исплата до 45 дена*, со износ до 30 000 денари, а секој следен е исто така без камата ако е вратен во грејс периодот!

* Промотивните услови важат за 1-oт и секој 5-ти кредит Credissimo до плата до 30 000 денари и рок на враќање до 45 дена за првиот кредит Credissimo до плата и 30 дена за секој петти кредит Credissimo до плата, како и 5 дена гратисен период за сите одобрени кредити помеѓу нивво периодот од 07.03.2022 г. до 07.09.2022 г. Каматната стапка е 0% или 0 денари и вкупните административни трошоци се 0 денари, а гратисниот период одговара на избраниот период на враќање. За кредит од 30 000 денари одобрен со рок на враќање 45 денови, враќате вкупно 30 000 денари. Стапката на вкупните трошоци на годишно ниво (СВТ) изнесува 0%. Периодот за враќање над 30 денови е 35, 40 или 45 денови и важи само за првиот кредит од кредитниот производ Credissimo до плата. Кредитните барања се одобруваат согласно ОУ на ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје.

Месечните рати се одредуваат индивидуално според кредитната историја и приходите. Редовните и коректни клиенти на Credissimo добиваат дополнителни предности, бонуси и попусти.

 • Credissimo до плата: максималниот рок за враќање на износот е 30 или 45 дена.
 • Credissimo плус: можеш да го отплатиш кредитот на рати од 3 до максимум 36 месеци.

Да, пополнувањето и испраќањето на барањето за кредит, како и потпишувањето на договорот се вршат целосно онлајн; без трошоци за аплицирање и без потреба од посета на канцеларија. По одобрувањето, веднаш ја добиваш бараната сума.

Да, секој клиент може да го продолжи рокот на кредит Credissimo до плата. За да го направите тоа јавете се на 02 511 1010, пишете ни емаил на support@credissimo.mk или на чатот на нашиот веб сајт и кажете дека сакате да го продолжите рокот на отплата.

Аплицирање за кредит


Може да аплицираш за кредит од Credissimo од секоја точка на државата, каде има достап до интернет. Го испраќаш барањето целосно онлајн, а парите ги добиваш преку банкарски трансфер.

Одобрувањето на апликациите за кредит се врши во рамките на нашето работно време:

Понеделник - Петок: од 08:00 до 18:00 часот

Важно! Барање за кредит, испратено надвор од работното време, се разгледува наредниот работен ден.

Не, поднесувањето на барање за брз кредит е целосно бесплатно.

1. Да си полнолетен

2. Да имаш важечки личен документ

Да, за да испратиш апликација за кредит, мора да наведеш лице за контакт, со кого ќе контактираме при разгледување на барањето. Лицето треба да е полнолетно и да има сопствен број на мобилен телефон. Може да биде твој роднина, пријател или колега.

Лицето за контакт не е жирант!

1. Испрати барање целосно онлајн со пополнување на краток формулар на нашиот сајт.

2. Можеш да поднесеш Барање за кредит и со јавување на тел. 02 511 1010

3. Преку твојот кориснички профил

4. Пиши им на нашите вработени во чат формата, кој ќе го најдеш во долниот десен агол на веб страната.

 1. Избираш износ и период на отплата
 2. Го пополнуваш краткиот онлајн формулар
 3. За неколку минути добиваш одговор за одобрување
 4. По одобрувањето ќе ги добиеш парите преку банкарски трансфер

Ќе добиеш одговор од нас преку телефон за неколку минути по испраќањето на барањето за кредит.

Барањата од наши лојални клиенти се разгледуваат со приоритет и времето за одобрување може да трае само неколку минути.

Да, по одобрувањето можеш да се откажеш од реализација на кредитот. Барањето не те обврзува со потпишување на договор за кредит.

 1. Сликите од предната и задната страна може да ги прикачиш додека ја пополнуваш апликацијата во одредените полиња.
 2. Доколку не ги прикачиш сликите на самата апликација, може да ги испратиш на нашиот имеил support@credissimo.mk
 3. Ако имаш потешкотии со ипраќање на сликите преку имеил, може да ги скенираш во најблиската копирница/книжарница и да ги замолите вработените таму да ни ги испратат на support@credissimo.mk
 4. Може да ја сликаш личната карта од предната и задната страна со твојот мобилен телефон и да ни ги испратиш на нашиот Вибер канал Credissimo Македонија
 5. Ако ја пополнуваш апликацијата преку твојот мобилен телефон, на полето за прикачување слики може директно да ја сликаш личната карта и таа автоматски ќе се прикачи

Потпишување на договор за кредит со Credissimo


Формата и содржината на договорот за потрошувачки кредит се строго и јасно регулирани од Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити. Нашите договори се целосно усогласени со барањата на оваа правна одредба. Пред потпишувањето се запознаваш со условите на договорот.

Потпишувањето на договорот се врши целосно онлајн. ФД Кредисимо ти праќа Договор за потрошувачки кредит на имеил и смс код на телефонскиот број наведени во апликацијата. Договорот се потпишува кога ќе го наведеш смс кодот во определеното поле, кое ќе го видиш кога ќе кликнеш на “Линк за потврда и потпишување“ во имеил пораката означено со портокалово и ќе кликнеш “Потпиши“

Гарантираме 100% заштита на твоите лични податоци. ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје е администратор на лични податоци, утврден од Дирекцијата за заштита на личните податоци на Р Македонија.

Со цел безбедно пренесување на доверливи информации преку интернет, користиме SSL сертификат и најсовремена технологија за енкрипција на податоци.

Имаш право да се откажеш од кредит со писмено известување доставено до ФД Кредисимо најдоцна во рок од 14 дена од денот на склучувањето на договорот. Преземи образец.

Добивање и враќање на парите


Можеш да ги добиеш парите на наведена од тебе трансакциска сметка. Преносот на одобрениот износ се врши за неколку минути, ако сметката ти е во една од следниве банки: УниБанка АД Скопje, Комерцијална банка АД Скопје, НЛБ Банка АД Скопје, Стопанска Банка АД Скопjе, Шпаркасе банка.

Во случај ако твојата сметка е во друга банка и не е во наведените погоре, може да има извесно задоцнување од неколку часа до едно деноноќие.

Можеш да ги платиш ратите за кредитот по банкарски пат:

Пополни уплатница (налог за плаќање) со следните податоци:

Во корист на: ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје
Банка: УниБанка АД Скопjе
Трансакциска сметкa: 240010105652962
Цел на дознаката: ЕМБС/бр. на договорот

Во корист на: ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје
Банка: Комерцијална банка АД Скопје
Трансакциска сметка: 300000003990616
Цел на дознаката: ЕМБС/бр. на договорот

Види ги останатите трансакциски сметки тука

Aко имаш проблеми со враќањето на кредитот или со плаќањето на месечните рати за кредитот, контактирај со нас. Наш кредитен консултант ќе ти помогне и ќе ти даде најдобар совет за конкретната ситуација.

При предвремена отплата не се наплаќаат никакви дополнителни трошоци или провизии.

Поврзи се со нас на начин, кој најмногу ти одговара:

1. Јави се на тел. 02 511 1010

2. Пиши ни на support@credissimo.mk

3. Можеш да најдеш информација во твојот кориснички профил

Нудиме можност за рефинансирање. Ако ги плаќаш ратите коректно и во рок, може да добиеш нов кредит пред да го отплатиш тековниот.

Други


За откажување од рекламните пораки, пиши нѝ на support@credissimo.mk

Доколку сакаш да се откажеш од нашиот e-mail билтен, треба да ја воведеш твојата e-mail адреса во формулар за Отпишување од билтен

Со користењето на сајтот за брзи кредити credissimo.mk, ги прифаќаш условите за 'cookies' од наша страна. Со нив ние го подобруваме квалитетот на нашите услуги.