Св. Валентин VS Св. Трифун

Аплицираj
 Св. Валентин VS Св. Трифун

Има три типa луѓе. Првите веруваат во вистинска љубов, љубов толку голема што може да помести планини и нестрпеливо го чекаат и се радуваат на празникот Св. Валентин за да ја искажат својата бесконечна љубов кон своите сакани. Другите веруваат дека во виното е вистината. Пријателите, забавата и виното се на прво место. Нивен миленик е св. Трифун, заштитникот на лозарите и на виното. Третите, пак, веруваат во љубовта, но и во виното и веруваат дека тоа е перфектна комбинација и дека едно без друго не може.
Иако искажувањето љубов, како и забавата и дружбата со пријателите, не треба да се практикува само на овој ден, тие се работи кои нè водат во животот и кои треба да ги искажуваме и покажуваме колку почесто толку подобро, сепак овој ден остава еден белег во претстојната година и сите сакаме да го одбележиме на посебен начин.

Ден на винарите или Ден на заљубените?

Тешко е да се одлучи, но едно е важно: 14 Февруари е празник на среќата, убавината, емоциите – материјализирани низ цвеќето, виното и искажувањето љубов.
Легендата вели дека Трифун имал исцелителни моќи и дека ја излечил ќерката на римскиот император Гордијан, која била душевно болна. Бил богато награден за тоа, но Трифун не го задржал богатството, туку веднаш им го разделил на сиромашните и продолжил да си живее скромно како и порано. Легендата, пак, за св. Валентин вели дека пред смртта ѝ испратил порака на слепа девојка, која му се допаѓала, воедно и во знак на благодарност за љубезноста покажана кон него. Се случило чудо и девојката прогледала. Оттогаш потекнува традицијата момчињата да им пишуваат љубовни пораки на девојките.
Без разлика дали е ова вистина или сепак само легенда, овие светци оставиле некаков печат во светот, прифатени се од народот и се слават нивните имиња.

Да се вратиме назад

Рековме има три типа луѓе и кажавме кој е кој, но тие имаат една заедничка потреба да го покажат тоа во што веруваат. Тоа се парите.
Да бидеме реални, да им кажете „те сакам“ на саканите има огромен ефект и се чувствува вашата поврзаност и љубов кон партнерот, но на овој ден „те сакам“ со убав подарок во рацете е многу поефектно. Љубовта не е во материјалните работи, го знаеме тоа. Кој не сака овој ден да се чувствува посебно. Да ја изненадите вашата сакана со огромен букет цвеќе, чоколада и одбран подарок за кој знаете дека отсекогаш го сакала. Да отидете во вашиот омилен ресторан, да прославите со чаша вино, длабок поглед очи во очи и музика до вас за уште поромантична атмосфера.
Вашите пријатели ве повикуваат во кафеаната каде што секогаш се собирате и си поминувате најубаво за да го прославите Св. Трифун како што е редот. Одите во 5 часот попладне, доаѓате дома во 5 часот наутро. Денес не ги броите чашите и изминатите часови. Денес не размислувате за проблемите и обврските. Денес е денот за вас и за вашите најблиски, да имате уште еден нов спомен на кој понатаму ќе се сеќавате и ќе го споменувате.


За сето ова ви се потребни пари, се разбира. И за виното, музиката, подароците, балоните, ружите, сето ова чини. Деталите се најважни. Овие работи конкретно, да бидеме реални, не се купуваат само со љубов. Но не треба да се плашите и да мислите дека не можете да си го дозволите тоа што го сакате. Со Credissimo можете да аплицирате за онлајн-кредит до 80.000 денари, што е многу повеќе отколку што ви е потребно, затоа не грижете се воопшто. Credissimo е секогаш тука за вас, ваше е само да решите во кој тип луѓе спаѓате и да уживате и во љубовта и во виното.
На здравје!

Повеќе

Искористи ја промоцијата и земи до 80 000 ден. со попуст во вредност на ДДВ - 18%!
Оваа Понуда е упатена кон сите корисници на кредит кои што имаат склучено договор за кредит со Credissimo заклучно со 31.03.2020 година.
Од денес нашите клиенти со секој свој платен кредит учествуваат директно во собирање на средства!