За нас

Кои сме ние?

Credissimo е динамична високотехнолошка компанија, која е меѓу најбрзо растечките FinTech /ФинТек/ структури во небанкарскиот финансиски сектор.

Како небанкарска финансиска институција, им обезбедуваме на нашите корисници брзи и лесни решенија при потреба од краткорочно финансирање.

Како високотехнолошка компанија, се стремиме постојано да разработуваме и интегрираме иновативни услуги кои се во чекор со неверојатно брзиот развој на дигиталниот свет.

Credissimo е пред се компанија ориентирана кон корисникот. Сите наши одлуки се во одговор на потребите и желбите на нашите корисници. Водени од желбата да бидеме максимално корисни и лесно достапни за секој корисник, понудивме потполно онлајн аплицирање за кредит како и одобрување за само неколку минути.

Нашата компанија активно работи за исполнување на утврдените добри практики во односите со корисниците и нивно наметнување како пазарна норма.

Нашата историја

Компанијата е создадена 2007 г. Во 2013 г. компанијата започнува да функционира целосно онлајн, со тоа станавме една од првите модерни финансиски структури кои што започнаа да практикуваат еколошки одговорен бизнис во Европа.

Во моментот развиваме дејност на неколку меѓународни пазари. Во Северна Македонија започнавме со работа од септември 2016 г., а за последните 5 години веќе имаме над 100 000 корисници.

4 наши постигнувања

Fintech 100 logo

ВО ТОП 100 ФИНТЕК
КОМПАНИИ

Number 1 logo

ЗА ОНЛАЈН КРЕДИТИ

96%

ЗАДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

+100k

КОРИСНИЦИ НА CREDISSIMO

Нашата грижа за одговорно кредитирање

money-icon

Краткорочни кредити

Кредитите што ги нудиме се краткорочни и флексибилни. Како клиент имаш можност за побараниот износ ти да си избереш рок на исплата и датум на доспевање на твојата месечна рата.

pencil-icon

Транспарентни и јасни услови

Условите се целосно транспарентни, јасни и достапни уште пред потпишување на договорот. Нема скриени такси и административни трошоци за кои што нема да бидеш информиран.

handshake-icon

Доверба

Секојдневно се стремиме да изградиме одговорни и коректни односи со сите клиенти. Се трудиме да ги задоволиме вашите финансиски потреби и да одговориме на нив максимално брзо. Како водечка финтек компанија ќе продолжиме да го постојано да го подобруваме процесот на работа.

clock-icon

Пари навреме

Аплицирањето за кредит е максимално брзо, без посета на канцеларии. Договорот се потпишува електронски преку твојата email адреса. Парите се префрлаат веднаш на твојата трансакциска сметка.

Информации за компанијата

Финансиско Друштво Кредисимо ДООЕЛ Скопје работи врз основа на Решение издадено од Министерот за финансии на Република Македонија бр.13-5945/7 од 30.06.2016 и е регистриран Контролор на лични податоци од Дирекцијата за заштита на лични податоци.

ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопје, друштво со седиште и адреса на управување: гр. Скопје, бул. „Илинден” № 47-1/2, ЕМБС 7134185, како Контролор на лични податоци, ве известува дека:

  • Обработува лични податоци во согласност на Законот за заштита на личните податоци, со оглед на вршење на дејноста при исполнување на постоечките нормативни барања. Обработувањето на податоците се врши преку електронски средства и рачно.
  • Бидејќи ниедно лице не е должно да воспоставува односи со ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопjе, обезбедувањето на лични податоци на ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопjе е доброволно. Во предвид на тоа дека ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопjе е должно да ги исполнува одредените нормативни барања, одбивањето да се достават лични податоци води до невозможност за спроведување на соодветните правни односи на лицето со ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопjе.
  • Личните податоци се обработуваат и користат од ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопjе со оглед на законското спроведување на дејноста при строго придржување кон барањата на Законот за заштита на личните податоци и можат да бидат пренесени на трети лица единствено и само под условите на Законот за заштита на личните податоци.
  • Секое физичко лице има право на пристап до личните податоци кои се однесуваат за него и кои се обработувани од ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопjе, како и да побара поправка на овие податоци. Тие права може да бидат искористени според одредениот од Законот за заштита на лични податоци (особено правата предвидени во член 11 и 12 од Законот за заштита на личните податоци) ред на адреса: гр.Скопје, бул. „Илинден” № 47-1/2 како и во сите канцеларии на компанијата.
Со користењето на сајтот за брзи кредити credissimo.mk, ги прифаќаш условите за 'cookies' од наша страна. Со нив ние го подобруваме квалитетот на нашите услуги.