Како да се справиме со неплатените сметки

Како да се справиме со неплатените сметки

Влегуваме во најпразничниот период од годината, кога се ближат новогодишните и божиќните празници. Секоја фамилија на свој начин го чувствува новогодишниот дух и одбира различни начини како да ги помине деновите предвидени за топла домашна атмосфера, превкусни закуски, многу подароци и изненадувања. Децата најмногу се радуваат, и истовремено ги зголемуваат своите апетити, во однос на тоа што сакаат Дедо Мраз да им донесе. Родителите пред себе си поставуваат милиони загатки и пробуваат да најдат решение како овој период да го поминат најдобро од една страна, но и најбезболно од друга страна. Што да се купи за детето, за децата на најблиските, како да ги изненадиме и родителите, а каде ќе отидеме ние за празниците? Многу, многу прашања кои го исполнуваат фамилијарното секојдневие и тоа не е се? Не смееме да заборавиме дека всушност животот продолжува со своите секојдневни обврски кои треба да ги извршуваме. Толку многу сакаме да оствариме и подариме овој период, а што ќе се случи со нашите обврски, нашите сметки? Ситуацијата станува многу покомплицирана отколку што изгледа на прв поглед. Балансирањето на домашниот буџет е сериозен зафат и бара голема подготовка и рационална алокација на средствата.

Финансискиот аспект од секојдневното живеење претставува многу важна алка во ланецот на животот, бидејќи во голема мера влијае врз расположението и домашната атмосфера. Ајнштајн рекол: Среќен живот е мирен живот! А за животот да биде мирен, потребно е да се минимизираат сите животни сценарија кои предизвикуваат нервоза и тензија и да се потенцираат моментите кои зрачат со позитивна енергија и топлина.

Секоја фамилија пред себе има голем предизвик, да обезбеди квалитетен, забавен и авантуристичен празничен период, притоа не заборавајќи да ги заврши и подмири сите обврски кои ги има. Да не се лажеме, ако оставаме обврските, особено финансиските да ни се таложат, ние си создаваме многу, многу голема главоболка и проблем кои не се решаваат толку едноставно. Или? Сепак се решаваат толку едноставно. Не случајно рекле дека се’ има решение! И да знаете дека има. Потребно е само рационално и аналитичко размислување кое ќе Ве одведе да тропнете на портите на Credissimo. Зошто на портите на Credissimo? Затоа што овој финансиски пријател е вашата предпразнична и празнична магија со која ќе успеете да креирате незаборавна новогодишна и празнична атмосфера за Вашето семејство. Брзиот кредит на Credissimo Ви овозможува за само неколку стотици секунди да стигнете до потребниот финансиски надоместок, преку процедура која се состои од неколку кликови. И тоа навистина не е се! Вие го креирате Вашиот план за отплата и го приспособувате на Вашите потреби.

Значи баш како на филмовите. Се будите, правите шолја кафе за Вас и Вашата фамилија, пуштате новогодишна музика. Постои сонливност, но и предновогодишна и предпразнична насмевка. Земате лист и пенкало, може и молив доколку често се предомислувате што треба да направите. Правите план, запишувате на една страна што се’ треба да подмирите, сите ваши сметки кои треба да ги платите. Пресметувате, гледате дека со Credissimo тоа всушност е лесно остварливо и сфаќате дека Вие имате навистина прекрасен период кој Ви следи, бидејќи новогодишната музика се уште оди во позадина, а во позадина стојат и сите средства кои Ви остануваат за да ги поминете празниците онака како што Вие посакувате.Врати се назад

Прочитај повеќе