Изгради ја кариерата која ја посакуваш!

Изгради ја кариерата која ја посакуваш!

Изборот на кариера е најважната одлука од која зависи текот на понатамошниот живот. Сепак, често се случува да разбереме дека изборот кој сме го направиле во минатото или не ни се допаѓа или не носи голем просперитет. Но, никогаш не е доцна да научиш нешто ново! Околу тебе има голем број на можности за посета на различни видови курсеви кои дури можеш да ги најдеш онлајн и да ги гледаш во удобноста на твојот дом! Ова се некои од областите за кои моментално има голема побарувачка на труд.

Веб Дизајн

Како што сите трошиме сѐ повеќе и повеќе време на интернет, побарувачката за веб-страници паралелно расте. Токму тоа е главната причина за напредокот на веб-дизајнот како барана професија. Ако сметаш дека имаш добро чувство за дизајнирање и креативност, ова е совршена професија за тебе. Побарувачката за вработување на веб-дизајнери ќе порасне за 20 проценти од 2012 до 2022 година, побрзо од просекот за сите други занимања. Побарувачката ќе биде дополнително поттикната од зголемената популарност на смартфоните и е-трговијата.

Софтверски инженери

Се чини дека на сите им се потребни софтверски инженери. Побарувачката е многу повисока од понудата и со тоа оваа професија нуди голем просперитет во кариерата. Со вакво знаење можеш да најдеш работни места со добра плата и да имаш многу опции за избор. Сакаш работа со полно работно време? Сакаш да започнеш стартап? Можеби да работиш „фриленс“ од дома? Нема проблем!

Графички дизајн

Се идентификуваш како креативец? Ја имаме професијата за тебе! Графичките дизајнери креираат визуелни концепти за да ги пренесат идеите преку информирање, инспирирање и привлекување на вниманието на потрошувачите. Ако си доволно креативен и упорен, можеш и да заработиш многу преку работа на некоја од „фриленс“ платформите на интернет.

Ако имаш големи амбиции, а премал буџет, не се откажувај! Одбери курс по твоја желба и аплицирај за  „Credissimo до плата“ до 20.000 денари со 0% камата и без дополнителни административни трошоци, ако го вратиш во грејс периодот, а исто така може да го продолжиш периодот на враќање неограничен број пати. Доколку имаш повисоки цели на професионално ниво постои „Credissimo плус" до 80.000 денари кој ќе ти овозможи да се реализираш на професионално поле онака како што си замислувал. Внимавај што одбираш!Врати се назад

Прочитај повеќе