Реновиравме библиотека во Кочани

Реновиравме библиотека во Кочани

Целосно ја реновиравме библиотеката во ОУ “Раде Кратовче” - Кочани

Со оваа донација како општествено одговорна команија придонесовме за унапредување на условите во училиштето, а со тоа им овозможивме на учениците едно ново средено и модерно катче за едукација, читање, како и простор за учење и завршување на училишните обврски. Библиотеката е обновена со нов мебел, полици, варосана и освежена со нова боја.

Библотеката пред ремонтирање

Среќни сме што наставничката Ана Симонова од ОУ „Раде Кратовче”, не контактираше и испрати барање до нас за да се вклучиме во овој проект за уредување и подобрување на условите во училиштето. Нашата компанија дава посебно значење на образованието и ние постојано ја потенцираме неговата важност за развојот на секој поединец. Секогаш сме присутни и отворени за соработка и помош во сите институции каде што има потреба.

Библотеката после ремонтирање

Настаставничката Симонова со нас сподели дека учениците се пресреќни и дека новата библиотека е нивното ново омилено место во училиштето. После нејзиното целосното реновирање и преуредување, тие поминуваат многу повеќе време во библиотаката. Читаат, се забавуваат и си споделуваат интересни факти од прочитаното. Овој факт и нас како компанија не радува и не прави среќни.

Ова е само еден од многуте наши општествено одговорни проекти, а ќе има уште многу кои допрва ќе бидат реализирани.Врати се назад

Прочитај повеќе