Добротворна акција по повод подигнувањето на свеста за децата со аутизам

Добротворна акција по повод подигнувањето на свеста  за децата со аутизам

Credissimo како општествено одговорна компанија и оваа година не заборави на лицата со посебни потреби. Направивме добротворна акција по повод 2 април, Светскиот ден за подигнување на свеста за децата со аутизам.

Дониравме дидактички материјали во вредност од 60.000 денари, во здружение „Во мојот свет“. Средствата беа соберени на интересен и интерактивен начин преку социјалните мрежи и со помош на нашите следбеници.

Тие имаа за задача да коментираат со „срце во најразлични бои“ на објавата преку кои ја спроведовме добротворната акција. Постот предизвика голема заинтересираност, имаше премногу коментари, а двајца од следбениците кои што коментираа добија и рачно изработени слики , нацртани од Филип Цигљењак Симоновски талентираното дете чии што дела покажуваат дека аутизмот како попреченосот за овие лица не е пречка за да докажат што навистина можат.

Секој коментар со „срце“ чинеше 50 денари, па така со повеќе од илјада коментари на објавите на нашите фан-страници, стигнавме до сумата од 60.000 денари.

Оваа иницијатива е само една од многуте проекти во кои Credissimo како општествено одговорна компанија ја покажува посветеноста кон општеството и се грижи за благосостојбата на сите, a со ваквите добри практики ќе продолжиме и во иднина.Врати се назад

Прочитај повеќе