Maj – месец на трудот и успехот

  Maj – месец на трудот и успехот

Сите сакаат да трошат време на своето хоби - без разлика дали сакате да одите на шопинг, да нуркате, да одите во кино, да патувате, да пешачите или да се занимавате со една од илјадниците други забавни активности. Најверојатно поминувате голем дел од вашиот живот да пронајдете време како да го направите тоа почесто.

За жал, сепак вистината е дека со цел да имате повеќе пари за да го направите она што сакате, ќе мора да работите. Се разбира, има некои среќни луѓе меѓу нас кои навистина ги сакаат своите работни места, но без оглед на тоа колку уживаме во извршувањето на нашите работни задачи, треба да ги направиме како што треба. Но, исто така, треба да запомниме дека секоја мала работа што ја правиме е неопходна и вредна за општеството, од столар до медицинска сестра, од учител до полицаец.

Заедно, сите ние градиме општество, кое го правиме подобро и побезбедно место со секоја измината година. Нели е тоа нешто што вреди да се слави? Токму месецот мај го славиме како месец на трудот и успехот.

Што е 1-ви Мај - Меѓународниот ден на работниците?

Во доцниот 19-ти век, синдикатите и работните движења пораснале заедно со безброј индустрии, поради што синдикатите започнале да избираат разни денови за да го прослават трудот на луѓето. Во САД и Канада, септемвриски празник наречен “Ден на трудот’’, првпат бил предложен во 1880-тите. Неколку години подоцна, во 1887 година, Северна Америка официјално го основа Денот на трудот.

1-ви мај, од друга страна, бил избран за Меѓународен ден на работниците за да ја одбележи аферата ’”Хејмаркет’’ која се случила на 4-ти мај, 1886 година во Чикаго, кога неидентификуван човек фрлил бомба во полицијата, која пак одговорила со отворање оган врз работниците, при што загинале четири лица.

Денес 1-ви мај е Меѓународниот ден на работниците и се слави на секој континент.

Овој ден е секогаш наменет да се слави работата на секојдневниот човек, па ако сте се чувствувале малку потценети неодамна, тоа е ден за вас да го направите она што го чувствувате. Целиот месец е за да се посветите на самите себе си, да научите понатаму како да работите и да се подобрите во работата!

Направете нешто што сте сакале да го направите оддамна

Кога последен пат сте ги посетиле планините? Спакувајте ручек и поминете го денот уживајќи во природата и погледот од врвот што ќе одлучите да го освоите. Дали грбот ви предизвикува зголемена непријатност во последно време? Време е да закажете состанок со добар масажер!

И ако сте немале време за себе да си дозволите убав пристоен оброк, земете си онолку време колку што ви треба да зготвите нешто вкусно и хранливо. Тука е и Credissimo да ви помогне да ги остварите целите. Аплицирајте за брз кредит до 80.000 денари и добијте одобрување за 7 минути.

Секогаш бидете вредни и најважно од се, бидете упорни во тоа што го правите, но не дозволувајте да бидете секојдневно преокупирани со работа. Одвоете еден дел од денот само за вас и посветете се на вашите потреби. Потоа, следниот чекор кон правење какви било промени е тоа што ќе бидете свесни за ова прашање.Врати се назад

Прочитај повеќе