Black Friday во бројки и факти!

Black Friday во бројки и факти!

Black Friday е денот кој следува по американскиот празник Денот на благодарноста. Ова го означува почетокот на празничната шопинг-сезона за потрошувачите, што за трговците значи поставување големи проценти на намалување на цената на производите, со кои ги охрабруваат потрошувачите масовно да купуваат како онлајн, така и офлајн.

Она што започна како еднодневен шопинг-настан, веќе прерасна во четиридневен шопинг-настан кој завршува на Cyber Monday, на кој распродажбата е генерално насочена кон онлајн-купувачите.

Што всушност значи Black Friday?

Поимот „Black Friday“ потекнува од 50-тите години на минатиот век, кога беше креиран од страна на полицијата во Филаделфија и Рочестер, за да се опише метежот кој се случува во петок по Денот на благодарноста.

За таа цел, Credissimo подготви специјална промоција за сите кои сакаат да ги искористат големите попусти кои ги носи Black Friday. Само сега, по време на промоцијата Orange Days, може да земеш до 80 000 ден. со 50% попуст на трошоците* и да ја доживееш шопинг еуфоријата со полн џеб!

Во денешно време, Black Friday претставува вистински празник во кој и потрошувачите и продавачите уживаат во придобивките кои ги добиваат.

Овој празник потекнува од Америка и во последниве години видно се популаризира и во Европа, каде што веќе поголемиот дел од трговците не сакаат да заостанат зад своите конкуренти и да ја пропуштат шансата да привлечат потрошувачи со огромните попусти.

Infographic_black_friday

 


Овој тренд не го пропуштаат ниту македонските продавачи, кои веќе креираат цели кампањи насочени кон Black Friday. Така, Black Friday манијата успешно ги преполнува трговските центри, во кои потрошувачите уште од самите утрински часови чекаат пред омилените продавници со цел да ја добијат најдобрата можна зделка.

Иако Black Friday се одржува на крајот од месецот, сепак имаш можност да ги искористиш големите попусти. Искористи ја промоцијата Orange Days во Credissimo и земи до 80 000 ден., само сега со 50% попуст на трошоците*!

* Промотивните услови за 50% попуст важат за вкупните административни трошоци за целиот период на бараниот кредит, за секој кредит “Credissimo Плус” до 80 000 денари, одобрен во периодот од 25.11.2019 до 29.11.2019 година. По време на промоцијата кредитниот производ „Credissimo Плус“ се одобрува со специјални услови за попуст и нема да може да се користат други промоции и поволности за намалување на трошоците. Кредитните барања се одобруваат согласно ОУ на ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопје.Врати се назад

Прочитај повеќе