Биди во Плус со Credissimo Плус!

Биди во Плус со Credissimo Плус!

Биди во Плус со Credissimo Плус - освои iPhone 8 или уште многу други награди!

 

Спечели iPhone 7 в томболата на Credissimo

Земи до 80 000 ден. и учествувај! Од 02.07 до 31.08 секоја недела извлекуваме нови добитници на награди, а на 03.09 ќе го објавиме добитникот на големата награда.

Погледнете ги добитниците овде »

Биди секогаш во текот на новостите околу нас - разгледувај ја редовно нашата веб страница, или следи нè во социјалните мрежи: Facebook, Twitter, Google+

Од 2-ри јули започнува нашата нова летна наградна игра - „Биди во плус со CREDISSIMO Плус“.

Ако чувствуваш дека среќата е на твоја страна, сега имаш шанса да освоиш една од многуте награди.

Секој ден си на кино, а немаш гифт картичка?
На памет ги знаеш сите песни од Цеца, а не си и бил на концерт?
Сакаш да аплицираш онлајн за брз кредит на Credissimo, но стар ти е телефонот?

Доста е со глупости!

Со Credissimo секогаш си во Плус!

 

Погледнете ги добитниците овде »

За да учествуваш во Наградната игра на 09 јули, треба да си земал кредит во периодот од 02.07. заклучно со 06.07. За извлекувањето на 16 јули одобрениот кредит треба да е во периодот од 09.07 - 13.07.2018 година. На 23 јули ќе добијат награди клиентите кои земале кредит во периодот 16.07 заклучно со 20.07.2018 година; на 30 јули шест од клиентите кои земале кредит во периодот 23.07 заклучно со 27.07.2018 година; на 06 август извлекувањето ќе биде помеѓу клиентите кои зеле кредит меѓу 30.07 заклучно со 03.08.2018 година; на 13 август - од 06.08 заклучно со 10.08.2018 година; на 20 август - од 13.08 заклучно со 17.08.2018 година; на 27 август - од 20.08 заклучно со 24.08.2018 година; на 03 септември- од 27.08 заклучно со 31.08.2018 година, а исто така на 03 септември ќе се извлече и добитникот на главната награда, во кое извлекување ќе учествуваат сите клиенти кои земале кредит во периодот од 02.07, заклучно со 31.08 2018 година. Право на учество во Наградната игра имаат сите полнолетни физички лица – државјани на Р. Македонија со и над 18 годишна возраст кои ги исполнуваат условите за одобрување на кредит „Credissimo Плус“, односно кои ќе поднесат Барање за одобрување на кредит и истиот им биде одобрен во периодот за времетраење на наградната игра, со што учествуваат во извлекувањата и се согласуваат со Општите услови на Наградната игра со испраќањето на барање за кредит. Добитниците ќе бидат објавени овде, на Facebook страницата на Credissimo и ќе бидат известени лично од наш вработен.

 

Како да учествуваш?

 

 
 

Ја пополнуваш кратката онлајн форма на веб сајтот credissimo.mk или преку нашата мобилна апликација

Ја пополнуваш апликацијата на нашиот сајт

Само 7 минути за одобрување на кредит од Credissimo

Чекаш 7 минути за одобрување.

Држете го телефон во рака на наведените дати и проверувајте дали сте меѓу добитниците

Учествуваш за iPhone 8 и многу други награди

 
 

 

Што е 'Credissimo плус'?

 

 

 

Кредит до 80 000 ден. со отплата на рати од 3 до 24 месеци со фиксна камата.

1 Одбираш сума и ја пополнуваш брзата онлајн форма

2 Добиваш одговор за одобрување од нас до неколку минути

3 Парите ги добиваш по банкарски пат на твојата трансакциска сметка

 

Аплицирај и преку мобилната апликација на Credissimo:

 
 

 

Добитници, кои се во Плус:

 

Прво извлекување (09.07.2018 г.)

● Сандра Заркова​, s**********a@yahoo.com​

● Митко Шутов, s********7@yahoo.com​

 

Второ извлекување (16.07.2018 г.)

● Влатко Трпкоски​, d*************e@gmail.com​

● Ивана Николовска, i******t@hotmail.com

Трето извлекување (23.07.2018 г.)

● Jугослав Богоевски, j********b@yahoo.com

● Симона Бошкова, s*********a@hotmail.com

● Сашо Котевски, s******1@gmail.com

● Велика Вуjевска, v**********a@gmail.com

● Ице Божиновски, i********i@gmail.com

● Александра Балшиќевска, a********7@gmail.com

Четврто извлекување (30.07.2018 г.)

● Еџерџан Усеин, g******n@gmail.com

● Атанас Киров, t*******v@gmail.com

● Љубиша Анастасов, a************p@yahoo.com

● Бобан Манев, b*****1@gmail.com

● Марија Јовиќ, m********j@gmail.com

● Емилија Цепенковска, e**********a@gmail.com

Последно извлекување (03.09.2018 година)

Големата награда - смартфон iPhone 8, ја доби:

Лена Миловановиќ, l****7@gmail.com

 

Петто извлекување (06.08.2018 г.)

● Николче Зафиров, n********v@gmail.com

● Соња Анчовска, s********a@live.com

● Тони Сотировски, t*********4@gmail.com

● Наташа Илиеска, n*********p@hotmail.com

● Соња Поповска, s***********a@arhiv.gov.mk

● Филип Глигоров, f**********5@gmail.com

Шесто извлекување (13.08.2018 г.)

● Кристијан Конев, c**********v@gmail.com

● Марија Урумовска, m**********a@gmail.com

● Валентин Талевски, v**********i@hotmail.com

● Сашо Тасевски, s**********9@gmail.com

● Никола Даниловски, k******1@yahoo.com

● Александар Митровски, a*******1@gmail.com

Седмо извлекување (20.08.2018 г.)

● Бобан Трајчов, b********6@gmail.com

● Харис Јусуфоски, l********0@gmail.com

● Виктор Велкоски, v********6@gmail.com

● Тоше Даневски, t*********9@gmail.com

● Македонка Дудевска, m**********a@gmail.com

● Катерина Ивановска, i**********9@gmail.com

Осмо извлекување (27.08.2018 г.)

● Сашо Трпковски, s********i@outlook.com

● Лена Миловановиќ, l*****7@gmail.com

● Стефанка Дишлиеска, s**********a@gmail.com

● Бети Георгиева, d*******0@gmail.com

● Горан Лазаревски, g********0@gmail.com

● Игор Блажевски, i*******3@gmail.com

● Флорида Амет, f********a@hotmail.com

Деветто извлекување (03.09.2018 г.)

● Златко Ристески, r********7@gmail.com

● Соња Пентелашоска, s********a@gmail.com

● Снежана Атанасоска, s********a@mail.com

● Марија Илиева, m********1@gmail.com

● Верица Маринческа, v*****3@mail.com

● Дарко Габерски, d********2@gmail.com

● Ќефни Рамо, c********o@gmail.com 

 

ПРАВИЛА

НА НАГРАДНА ИГРА “Биди во плус со CREDISSIMO Плус

 

Согласно Законот за игрите на среќа и за забавните игри („Сл. Весник на РМ“, број 24/11, 51/11, 148/11, 74/12, 171/12, 27/14, 139/14, 61/15 и 154/15 и 23/16), а во врска со член 125 и 126 од Законот, се утврдуваат следните правила на наградната игра:

ОРГАНИЗАТОР

Член 1

Организатор на Наградната игра „Биди во плус со CREDISSIMO Плус“ (во понатамошниот текст именувана само како „Наградна игра“) е Финансиско друштво КРЕДИСМО ДООЕЛ Скопје (во понатамошниот текст „Организатор“) со регистрирано седиште на Бул. „Илинден“ бр.47/1-2, 1000 Скопје-Центар, Р. Македонија, со електронска пошта

ПРОИЗВОДИ И УСЛУГИ

Член 2

Наградната игра има за цел рекламирање на кредитниот производ на ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопје:

 • кредит до 80 000 денари на рати „Credissimo Плус“,

ОФИЦИЈАЛНО ИМЕ, ОПИС И ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА НАГРАДНАТА ИГРА

Член 3

Официјалното име на Наградната игра е „Биди во плус со CREDISSIMO Плус“.

Право на учество во Наградната игра имаат сите полнолетни физички лица – државјани на Р. Македонија, лица со и над 18 - годишна возраст кои поднеле Барање за одобрување на кредит „Credissimo Плус“ и кои ги исполнуваат условите за одобрување и истиот да им биде одобрен.

Наградната игра ќе започне од 02.07.2018 година од 08:00 часот и ќе трае до 03.09.2018 година до 23:59 часот.

ТЕРИТОРИЈА

Член 4

Наградната игра се организира на територијата на Р. Македонија и важи за сите полнолетни физички лица – државјани на Р. Македонија, лица со и над 18 годишна возраст кои поднеле Барање за одобрување на кредит „Credissimo Плус“, односно кои ги исполнуваат условите за одобрување на истиот и истиот им бил одобрен.

ПОДАТОЦИ ЗА НАГРАДИ

Член 5

Во Наградната игра ќе бидат доделени следните награди:

 1. 44 "CINEPLEXX GIFT" картички
 2. 8 Карти за концерт на Светлана Ражнатовиќ-Цеца*
 3. 1 (еден) Смартфон Apple iPhone 8, 64 GB**

* Картите за концертот ќе се доделуваат по 2 (две) на добитник, a концертот ќе се одржи на 28 јули во Охрид.

**Одговорноста за исправноста на уредот (Смартфон Apple iPhone 8, 64 GB), како и гаранцијата паѓа на товар на добавувачот на уредот, согласно гарантното писмо кое доаѓа со него.

ПРАВО НА УЧЕСТВО ВО НАГРАДНАТА ИГРА

Член 6

Право на учество во Наградната игра имаат сите полнолетни физички лица – државјани на Р. Македонија со и над 18 годишна возраст кои ги исполнуваат условите за одобрување на кредит „Credissimo Плус“, односно кои ќе поднесат Барање за одобрување на кредит и истиот им биде одобрен.

Учесниците кои не ги прифаќаат овие Правила на наградната игра имаат право да го откажат своето учество во Наградната игра со праќање на Изјава за откажување на учество во Наградна игра на е-маил адресата contacts@credissimo.mk, во спротивно сите учесници ќе се смета дека ги прифаќаат Правилата на наградна игра и ќе учествуваат во неа.

Наградата ќе биде доделена само ако учесниците се квалификувани, имаат право на учество и ако целосно ги почитуваат Правилата на наградната игра.

ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА НАГРАДИТЕ

Член 7

Извлекувањето на наградите ќе се изврши на следниов начин:

 • Прво извлекување: 09.07.2018 година за периодот од 02.07.2018 година заклучно до 06.07.2018 година – 4 (четири) Карти за концерт на Светлана Ражнатовиќ-Цеца
 • Второ извлекување: 16.07.2018 година за периодот од 09.07.2018 година заклучно до 13.07.2018 година – 4 (четири) Карти за концерт на Светлана Ражнатовиќ-Цеца
 • Трето извлекување: 23.07.2018 година за периодот од 16.07.2018 година заклучно до 20.07.2018 година – 6 (шест) „CINEPLEXX GIFT" картички
 • Четврто извлекување: 30.07.2018 година за периодот од 23.07.2018 година заклучно до 27.07.2018 година – 6 (шест) „CINEPLEXX GIFT" картички
 • Петто извлекување: 06.08.2018 година за периодот од 30.07.2018 година заклучно до 03.08.2018 година – 6 (шест) „CINEPLEXX GIFT" картички
 • Шесто извлекување: 13.08.2018 година за периодот од 06.08.2018 година заклучно до 10.08.2018 година – 6 (шест) „CINEPLEXX GIFT" картички
 • Седмо извлекување: 20.08.2018 година за периодот од 13.08.2018 година заклучно до 17.08.2018 година – 6 (шест) „CINEPLEXX GIFT" картички
 • Осмо извлекување: 27.08.2018 година за периодот од 20.08.2018 година заклучно до 24.08.2018 година – 7 (седум) „CINEPLEXX GIFT" картички
 • Деветто извлекување: 03.09.2018 година за периодот од 27.08.2018 година заклучно до 31.08.2018 година – 7 (седум) „CINEPLEXX GIFT" картички

1 (еден) Смартфон Apple iPhone 8, 64 GB - главна награда, кој ќе биде доделен на 03.09.2018 година во кое извлекување учествуваат клиентите со одобрени кредити во периодот од 02.07.2018 година заклучно до 31.08.2018 година.

Извлекувањето на наградите ќе биде ќе биде електронски, по принципот на случаен избор, а ќе учествуваат сите кредитни апликации на начин и услови наведени погоре. За текот на извлекувањето ќе се води записник, кој ќе биде потпишан од членовите на Комисијата која ќе биде составена од:

 • Двајца претставници од ФД КРЕДИСИМО ДООЕЛ Скопје
 • Еден Правник

Извлекувањето ќе биде во седиштето на Организаторот на Бул. „Илинден“ бр.47/1-2, 1000 Скопје-Центар, Република Македонија во 18 часот, во кое извлекување ќе учествуваат сите клиенти на кои им е одобрен кредит во периодот од 02.07.2018 година заклучно до 03.09.2018 година.

ИЗВЕСТУВАЊЕ И ПОДИГНУВАЊЕ НА НАГРАДАТА

Член 8

Правилата за Наградната игра ќе бидат објавени на:

Добитниците на наградите ќе бидат објавени во рок од 3 работни дена од денот на извлекувањето на наградите на:

Организаторот ќе ги извести добитниците за добиената награда по електронска пошта на онаа електронска адреса која е наведена во Барањето за одобрување на кредит.

Доколку Добитниците немаат наведено дополнителна електронска адреса, за адреса за контакт ќе се смета адресата која ја навеле во Барањето за одобрување кредит.

Организаторот не одговара за неточно пополнети податоци во Барањето за кредит или неуспешен електронски пренос на податоците, прекин во комуникациската врска без разлика од причината од која потекнува, недостапност или немање на интернет, други причини како резултат на виша сила и сл.

Во случај да не може да се оствари контакт преку електронска адреса, добитниците ќе бидат дополнително известени телефонски.

Добитниците на наградата вредносен ваучер од 500 денари-"CINEPLEXX GIFT" картичка ќе ја добиваат во просториите на Друштво за деловни и маркетингшки услуги Априори Комјуникејшнс ДООЕЛ Скопје, адреса ул. 1732 бр.4 лам. В, кат 5, стан бр.1 во комплексот ПАРК РЕСИДЕНТ Скопје.

Добитниците на наградата - Карти за концерт на Светлана Ражнатовиќ-Цеца можат да ги подигнат со лична карта на билетарата пред одржување на концертот.

Подигнувањето на главната награда ќе биде на датум, час и место договорени со Организаторот и добитникот.

Добитникот на главната награда е должен во рок од 60 дена од денот на објавување на горенаведените веб страници да ја подигне наградата.

Доколку Добитникот не ја подигне наградата во горенаведениот рок, го губи тоа право, во таков случај Организаторот има право, истата да не ја додели или да ја додели на резервниот добитник.

Со конечната реализација на наградата престануваат сите обврски на Организаторот на Наградната игра спрема добитникот.

Со самото учество во наградната игра, Учесниците ги прифаќаат овие Правила за наградна игра.

Доделувањето на наградата може да биде јавен настан. Организаторот има право да ги слика/снима добитниците на наградите со што нивните лични податоци име и презиме можат да станат јавни и да бидат користени во аудио, фотографија или видео материјал, без право на дополнителен надомест.

ПРАВО НА ПРИГОВОР

Член 9

Незадоволниот учесник во Наградната игра има право во рок од 5 (пет) дена од денот на објавување на списокот на добитници да поднесе приговор во писмена форма до ОРГАНИЗАТОРОТ на Наградната игра кој е должен во рок од 5 (пет) дена писмено да одговори на добиениот приговор.

ОГРАНИЧУВАЊЕ ЗА УЧЕСТВО

Член 10

Ако Организаторот утврди злонамерни дејствија од страна на Учесник во Наградната игра, со цел манипулација на истата, Организаторот има право да го дисквалификува и отстрани тој учесник. Организаторот има право да дисквалификува без предупредување секој Учесник, за кој се посомнева или утврди манипулативни дејствија, со цел освојување на Наградите.

Не може да биде Учесник во Наградната игра, лице кое е партнер или акционер или е во работен однос или врз основа на друг договор работи за Организаторот или работи со реализацијата, обезбедувањето и администрирањето на Наградната игра, како и членови на нивните потесни семејства.

Организаторот има за право да исклучи од учество во Наградната игра и да не дозволи добивање Награда на Учесник, за кој има податоци дека извршил злоупотреба со технички, програмски или други средства и уреди со цел неовластен пристап до системи на Организаторот и/или учество во Наградната игра и добивање на Наградата, или други дејства, спротивни на правилата на Наградната игра или на влезените во употреба нормативни акти.

ПРЕНОС И ЗАМЕНА НА НАГРАДАТА

Член 11

Наградата не може да се пренесе на друго лице. Наградата не може да биде заменета за готовина.

КОРИСТЕЊЕ НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Член 12

Организаторот во целост ќе ги почитува одредбите од Законот за заштита на личните податоци и во пракса ќе цели кон одржување високо ниво на добра практика при обработка на личните податоци.

При механизмот на случано компјутерско извлекување на добитници, ќе се користат само ID броевите од Договорот за кредит, а нема да бидат користени нивните останати податоци.

Со самото Аплицирање, односно со одобрување на кредитот, Кредитокорисниците учествуваат во наградната игра. Доколку некој не сака неговите податоци да се обработуваат за таа намена, можат да го откажат своето учество во Наградната игра со Изјава за откажување пратена на е-маил адресата contacts@credissimo.mk,

За лицата кои ќе учествуваат во Наградната игра, односно Учесниците кои ќе ги добијат наградите Организаторот има право нивните лични податоци да ги користи во своите идни маркетинг активности,

ОТКАЖУВАЊЕ НА НАГРАДНАТА ИГРА

Член 13

Организаторот има право по добивањето на одобрението од Министерството за финансии да ја откаже Наградната игра во било која фаза, со известување до јавноста преку дневниот печат, и на веб страните наведени во член 8 доколку настапи штетна последица предизвикана со кривично дело или поради дејство на виша сила.

ОТСТРАНУВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ ЗА НАГРАДНАТА ИГРА КОИ ШТО БИ МОЖЕЛЕ ДА НАСТАНАТ

Член 14

Евентуално настанатите спорови меѓу Организаторот и учесниците во Наградната игра ќе ги решава надлежниот суд во Скопје.

ЗАВРШНИ ОДРЕДБИ

Член 15

Со исполнување на Правилата за учество во Наградната игра корисниците ги прифаќаат одредбите од овие правила. Овие правила ќе се применуваат по добивање на согласност од Министерот за финансии на Република Македонија и по нивното јавно објавување пред започнување на наградната игра, а ќе важат до завршување на Наградната игра, односно до завршувањето на рокот за подигнување на наградите.

Со конечната реализација на наградите престануваат сите обврски на Организаторот на Наградната игра спрема добитниците.

 

ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје:
02.07.2018 г.

 Врати се назад

Прочитај повеќе