Извади го велосипедот од подрумот!

Извади го велосипедот од подрумот!

Иако градовите се преплавени со автомобили, поголемиот дел од граѓаните сè уште ги избираат како основно средство за превоз. Од друга страна пак, предностите на возење велосипед наместо моторно возило се безбројни.  Без разлика дали ќе се одлучиш за велосипед од здравствени, еколошки, финансиски или рекреативни причини, ова е многу забавна активност. Затоа ние издвоивме неколку главни предности поради кои треба да го користиш твојот велосипед почесто!

Време е за раздвижување!

Да, на сите ни е познато чувството на удобност додека се возиме во нашиот автомобил, но мора да признаеме дека тоа не прави помрзеливи. Згора на сето тоа, деновите стануваат сè потопли и потопли, па веќе немаш никакви изговори зошто не можеш да возиш велосипед на патот до твојата дестинација. Велосипедизмот го подобрува кардио-васкуларниот систем, ги зголемува твојата кондиција и енергија, го намалува крвниот притисок, ги зајакнува мускулите и го подобрува расположението, предизвикувајќи чувство дека си направил нешто продуктивно.

Избегни ги непотребните трошоци!

Возењето велосипед заштедува голем дел од буџетот. Всушност, кога ќе ги собереш сите давачки кои ги даваш секојдневно за превоз, ќе разбереш дека возењето автомобил е огромен трошок. Од досадните трошоци за паркинг и гориво, па сè до заменување на делови и сервис. Бенефитот по твојот „џеб“ ќе го почувствуваш инстантно!

Заштеди време и нерви.

Најчестата причина поради која го избегнуваме возењето велосипед е недостатокот на удобност. Сепак, во споредба со поминувањето цела вечност во барање паркинг и здодевните метежи поради кои доцниш на работа, велосипедот звучи супер. Велосипедот е мал, практичен, не бара големо одржување и не зафаќа простор, што значи дека лесно можеш да го возиш и да го паркираш. Звучи совршено, нели?

Биди еко-свесен!

Последната, но можеби најголемата придобивка од возењето велосипед е неговото поволно влијание врз животната средина. Тоа видно ја намалува стапката на емисии на јаглерод диоксид и го одржува воздухот чист. Возењето велосипед не користи фосилни горива и го намалува твојот придонес кон глобално загадување.

Сакаш да се одлучиш на ваков чекор, но не поседуваш велосипед? Тука е Credissimo до плата до 20.000 денари со 0% камата и без дополнителни административни трошоци, ако го вратиш во грејс-периодот, а исто така можеш да го продолжиш периодот на враќање неограничен број пати. Во случај да сакаш да се занимаваш со возење велосипед како професионален спортист и ти треба квалитетна и професионална велосипедска опрема, тука е Credissimo плус до 80.000 денари кој ќе ти овозможи да уживаш во предностите од оваа активност.Врати се назад

Прочитај повеќе