7 Совети за тоа како безбедно да земете брз кредит

ОД Credissimo МК | 13.12.2016
7 Совети за тоа како безбедно да земете брз кредит

Седум совети за земањето на брз кредит

Како корисниците на брзи кредити најчесто се измамени и зошто земањето на кредит од физички лица е опасно?

Интернет пространството е полно со истории за измами.Со цел да Ве заштитиме направивме список со правила за безбедност за секој кој мисли да земе брз кредит.

1: Никогаш и при никакви услови не земајте заеми од физички лица кои што тврдат дека се кредитодаватели.

2: Никогаш не прифаќајте заеми од сомнителни фирми кои што не можат да Ви ја покажат нивната интернет страница.

3: Ви покажале интернет сајт? Тоа не е доволно. Проверете дали телефонот што го напишале е на нивната фирма.

4: Побарајте им Договор за кредит сериозните и реномирани фирми нема зошто да го кријат.. Дури и да не откриете пример за договор во нивниот интерент сајт имате право да го побарате за да се запознаете предвреме со условите т.е. преди да пристъпите към подписване.

5: Прочитајте убавo што е напишано. Прочитајте го и тоа со најмали букви. Обично во тие текстови со малите букви е замката. Таму се сите скриени камати и трошоци.

Многу од фирмите ги дополнуваат условите за кредит во основниот текст со неповолни клаузули. Прочитајте се што е напишано.

6: Ако се сомневате во фирмата не аплицирајте!

7: Прашајте дали Вашите Лични податоци се заштитени.Побарајте им сертификат за заштита на личните податоци.

Работата и дејноста на регистрираните фирми кои што отпуштаат кредити на физички лица е регулирана со закон така што договорот меѓу Вас и фирмата гарантира заштита на правата и обврските на двете страни и го регулира решавањето на евентуални конфликти во иднина.

совети за тоа како безбедно да земете брз кредит

Ви требаат итно пари? Можете да ги добиете од Credissimo.

Назад

Прочитај повеќе

Со користењето на сајтот за брзи кредити credissimo.mk, ги прифаќаш условите за 'cookies' од наша страна. Со нив ние го подобруваме квалитетот на нашите услуги.