Безгрижен предновогодишен празничен шопинг

Безгрижен предновогодишен празничен шопинг

Нова година. Божиќ. Фамилија. Веселба. Јадење, пиење..Слика на полно блаженство. Меѓутоа додека да стигнеме до таму, повеќето од нас поминуваат низ пекол. Пеколот на трчањето по продавници пред празниците, туркањето на преполнета количка во обид да ја избегнеш гужвата во преполната продавница, невозможноста да се паркираш поблиску од 1 км од продавницата, немањето доволно идеи за подароци, стрес од трошењето на огромни суми пари во последниот момент...

Во слична непријатна ситуација може да попанде скоро секој од нас и е добро да знаеме дека тоа не е крај на светот. “Кредисимо” мисли за нашето спокојство и ни нуди помош на сите кои  го оставаме пазарењето за последен момент. Потребно е само да имаме  важечка лична карта, трансакциска сметка на наше име и постојани месечни приходи. Само со нив и само за неколку минути онлајн (бидејќи сè, од аплицирањето до одобрувањето на кредит се случува преку Интернет) ја добиваме потребната сума. Брзо, лесно и без никакви нервози.

Доколку оваа година одлучите да го избегнете стресот од трчањето и купувањето на подароци по продавниците во најзафатениот период, еве што можете да направите:

Подготовката е сè! Однапред започнете да составувате список со блиските кои сакате да ги израдувате со подароци за празниците . И не лажете се дека поминувајќи покрај излогот на некоја продавница и добивајќи одредена идеја за подарок, пример за Вашата баба нема да заборавите да го купите. Затоа – пишувајте! И советувајте се со другите членови на фамилијата, бидејќи повеќе глави секогаш мислат подобро од  една. 

  • Следете ги промоциите. Големите вериги, како и моловите и некои специјализирани продавници имаат постојани акции за намалување на одредени производи и е прашање на време и трпение да ги намалат цените и на “вашите подароци”. Добра идеја е и да земате секакви каталози, флаери или други материјали, во кои се собрани сите промотивни производи за одреден период.
  • Во моментот во кој нешто ќе ви се допадне и имате финансиска можност – купете го!
  • Секогаш имајте на ум – ако било што не оди по поланот во врска со првичната организација за празниците и поврзаните со нив подароци – има кој да ви подаде рака и да ви даде брз онлајн кредит!

А сега засукајте ги ракавите, запишувајте, следете, планирајте и највеќе – не заборавајте дека подготовката за еден празник е половината од задоволството од пазарењето!Врати се назад

Прочитај повеќе