Финансиите - Една од главните причини за расправиите во врската

Финансиите - Една од главните причини за расправиите во врската

За голем дел од семејствата финансиските потешкотии се секојдневие. Во една таква ситуација, парите се убедливо најчестата причина за недоразбирање, кавги и размена на навреди помеѓу партнерите.

За да ги избегнеш кавгите со саканата личност, ние ќе се обидеме да ти помогнеме со неколку наши совети.

  • Започнете со создавање на заеднички буџет - Парите не исчезнуваат како што често мислиш. Почни да  водиш евиденција на заедничките приходи и трошоци. Дури и само еден од вас да заработува, многу е важно заедно да го планирате буџетот. На крајот на месецот провери кои трошоци непотребно си ги направил.
  • Еднаш неделно провери до каде сте со трошоците - Не чекај да помине цел месец и на крајот да се шокираш. Поради бројните дневни обврски може да се изненадиш од празната сметка, а тоа да доведе до караница и префрлување на вината.
  • Секогаш зборувај во множина - Прескокни ги речениците како „моја плата“, “јас плаќам сметки“, „јас купив“. Вие сте сега едно а приходите и расходите ви се заеднички, па почни да зборуваш во множина.
  • Попушти кога ќе се создаде тензија и расправија - Нервозата и тензијата само ќе ги засилат недоразбирања. Биди мудар и кога ќе почуствуваш влошување на ситуацијата, кажи стоп и дозволи времето да ја олади жешката расправија! Не заборавај дека секогаш со мирна глава се носат подобри одлуки.
  • Поставете заеднички цели - Одамна ти и партнерот мечтаете да одите на егозтично патување, или размилувате за викендичка на некоја планина? Поставувањето на заедничка цел ќе ве мотивира и двајцата за добро да го планирате буџетот.
  • Консултирај се за нови трошоци - Советувај се со партнерот пред да се одлучиш да купиш нешто поскапо. На овој начин ти и партнерот ќе одбегнете взаемни непријатни изненадувања, а со тоа и расправии.
  • Никогаш не ја криј вистината од партнерот - Финансиското неверство е многу честа појава. Криењето на трошоци,  созадавањето на долгови и позајмици во тајност се работи со кои сигурно ќе ја изгубиш довербата кај саканата личност.

Знаеме дека сето ова можеби сега изгледа многу тешко и невозможно. Бидејќи понекогаш колку и да се трудиш, потребни ти се дополнителни средства за мир и хармонија во врската. Но не се грижи, бидејќи за се постои решение. Веќе 5 години Credissimo е тука за тебе во секое време! Веќе не одбраа над 100.000 корисници, довери се и ти на најлесното решение!Врати се назад

Прочитај повеќе